Siciliaanse visschotel

  • Boodschappenlijst
    ( Hoofdgerecht 4 personen)
    Ca. 600 gram zwaardvis
    1 blik gepelde tomaten
    1 dl rode wijn
    20 groene olijven zonder pit
    2 eetlepels olijfolie
    2 stengels bleekselderij
    2 teentjes knoflook
    2 eetlepels kappertjes
    1 ui
    1 eetlepel peterselie (vers)
    1 eetlepel bloem
    peper, zout

  • Bereiding
    De moten vis rijkelijk met peper bestrooien.
    De ui en de knoflook pellen en fijn snipperen.
    De bleekselderij schoonmaken, de draden verwijderen en de stengels in plakjes snijden.
    De olie in een koekenpan verhitten en hierin de ui, knoflook en selderij even aan fruiten.
    De tomaten, rode wijn en zout naar smaak erdoor roeren en alles goed door laten pruttelen.
    De bloem met water tot een glad papje roeren en dit door de tomatensaus roeren.
    De olijven in plakjes snijden en met de peterselie aan de saus toevoegen.
    De zwaardvis in de saus leggen, wat van de saus over de vis scheppen en de schotel 10-12 minuten verwarmen totdat de vis gaar is.
    Lekker met pasta


  • << Vorige pagina