Gebakken zwaardvis steak

  • Boodschappenlijst
    4 zwaardvissteaks
    zout
    80 g boter
    100 g gehakte amandelen
    versgemalen zwarte peper
    1/8 liter vers citroensap


  • Bereiding

    De stukken vis met zout bestrooien en 10 minuten laten intrekken.
    De helft van de boter in een koekenpan verhitten en daarin de amandelen lichtbruin bakken.
    Ca. de helft van de amandelen uit de pan nemen, het vet eraf laten druipen.
    De andere amandelen opzij schuiven en de zwaardvissteaks in de boter bakken.
    De nog overgebleven boter in vlokjes op de vis leggen en de uit de pan gehaalde amandelen erop leggen.
    Daarop het citroensap sprenkelen en nu alles op een flink vuur nog even aan de kook laten komen.
    Vlam temperen en met deksel op de pan alles nog 6-8 minuten laten stoven.
    De vissteaks op een voorverwarmde schaal leggen en de amandelen erop scheppen.





  • << Vorige pagina