Gegrilleerde zwaardvis steak

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    2 zwaardvis steaks
    15 gram boter,gesmolten
    1 dl mayonaise
    zout, peper
    ½ eetlepel augurk
    1 takje tijm
    ½ eetlepel kappertjes
    ½ laurierblaadje
    ½ eetlepel peterselie
    ½ ui, fijngehakt
    ½ eetlepel kervel
    1 ½ eetlepel olie
    mespunt mosterd
    1 eetlepel droge witte wijn
    sap van ½ citroen


  • Bereiding
    Maak een marinade met het citroensap, witte wijn, ½ eetlepel olie, ui, laurierblaadje, tijm, zout en peper naar smaak en roer dit alles goed door elkaar.
    Wrijf hiermee de zwaardvis in.
    Giet er de rest van de marinade over.
    Laat de vis afgedekt op een koele plaats ca. 1 uur marineren.
    Keer ze regelmatig.
    Dep de vis met keukenpapier droog en bestrijk ze met gesmolten boter en olie.
    Leg de vis op een ingevet rooster ca. 10 cm van de vuurgloed
    van een grill. Grilleer ze in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
    Keer ze voorzichtig na 5 minuten.
    Maak een remouladesaus door de mayonaise, augurk, kappertjes, peterselie, kervel en mosterd door elkaar te mengen.
    Serveer de saus apart bij de vis.
    Lekker met een frisse salade en gebakken aardappelschijfjes.




  • << Vorige pagina