Zeeduivel met zongedroogde tomaten en kappertjessaus

  • Boodschappenlijst
    400 gram zeeduivelfilet
    4 zongedroogde tomaten op olie
    1 ei
    25 gram geraspte parmezaanse kaas
    peper
    1 eetlepel bloem
    25 gram boter
    1 dl witte wijn
    1 dl koksroom
    1 eetlepel kappertjes
  • Bereiding
    Snijd de tomaten in stukjes. Klop het ei los met de parmezaanse kaas en de peper.
    Spoel de zeeduivelfilet af onder koud stromend water en dep de vis goed droog.
    Leg de filets tussen plasticfolie, druk de vis iets platter en haal vervolgens de filet eerst door de bloem en daarna door het eimengsel.

    Bak de zeeduivel in de hete boter goudbruin en gaar in 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte. Maak intussen de saus door de witte wijn en de room in te koken. Bind de saus eventueel met 1 eetlepel allesbinder.

    Schep de tomaten en de kappertjes erdoor.
    Serveer de zeeduivelfilet met de saus eromheen.

    Lekker met tagliatelle en broccoli.


  • << Vorige pagina