Gemarineerde zeeduivelspiezen

  • Boodschappenlijst
    ± 400 gram zeeduivelfilet
    2 teentjes knoflook
    3 eetlepels ketjap manis
    1˝ eetlepel citroensap
    ˝ eetlepel kerriepoeder
    2 eetlepels olijfolie
    2 spiezen of 4 satéstokjes
  • Bereiding
    Spoel de zeeduivelfilets af onder koud stromend water en dep deze droog. Snijd de filets in stukjes van ca. 3 cm en rijg ze aan 2 lange spiezen of 4 satéstokjes.

    Pers de teentjes knoflook uit en meng ze met de ketjap, het citroensap, het kerriepoeder en de olijfolie. Bestrijk de visspiezen met dit mengsel en laat ze 20 minuten in de koelkast liggen.

    Verwarm de grill of de barbecue voor. Leg de spiezen op het rooster onder de hete grill of op de barbecue en laat ze in ca. 10 minuten gaar worden. Lekker met knoflooksaus, tomatensalade en stokbrood.


  • << Vorige pagina