Zeeduivel (zwarte lotje)

  • Boodschappenlijst
    400 gram zeeduivel
    4 plakken Schwarzwalder schinken
    1 dl visfond
    1 dl witte wijn
    125 ml slagroom
    1 eetlepel gembersiroop
    roomboter
    olijfolie
    persilliade (slakkenboterkruiden)
    peper
    peterselie
  • Bereiding
    De vis instrijken met olie en kruiden met wat zeezout, peper en de persilliade.

    Omwikkelen met de ham zodat er twee stukken kunnen gesneden worden zonder de ham door te snijden.

    In een geoliede ovenschaal leggen. Overgieten met 1 dl visfond, 1 dl witte wijn.

    20 minuten in een matig warme oven (stand 4 of 170C) laten gaar worden. In deze tijd de overige visfond laten inkoken tot 1/3 van de hoeveelheid, 1 dl witte wijn toevoegen, weer laten inkoken tot de helft, 125 ml slagroom en de gembersiroop toevoegen en heel zachtjes inkoken tot de helft. Afmaken met wat verse peper en wat zeezout.

    De saus van het vuur af monteren (zachtjes met een garde kleine stukjes boter erdoor kloppen). Presenteren: wat saus op een bord doen, een stuk omwikkelde vis erop leggen, enkele kleine aardappeltjes en worteltjes erbij leggen.
    Garneren met wat verse fijngesneden peterselie.


  • << Vorige pagina