Roggebrood crostini met gerookte zalm

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    4 sneetjes licht roggebrood
    stukje komkommer ± 5 cm
    100 gram verse roomkaas
    geraspte mierikswortel
    1 eetlepel fijngeknipte bieslook
    zout, peper
    2 eetlepels olijfolie met knoflook en chilipoeder
    12 mooie takjes frisee ( krulandijvie)
    150 gram gerookte zalm
    1 potje imitatie kaviaar ( zwart)

  • Bereiding

    Snijd de komkommer in circa 12 dunne plakjes, snijd de plakjes in vieren en laat de kwartjes op keukenpapier uitlekken.
    Roer de verse roomkaas los met wat mierikswortel, bieslook, en zout en peper naar smaak.
    Verwarm de grillpan of een droge koekenpan goed voor.
    Snijd elk sneetje roggebrood in 3 repen en bestrijk ze aan beide kanten met de chiliolie.
    Rooster de repen in de grillpan tot ze aan beide kanten mooie bruine strepen hebben.
    Bestrijk het roggebrood crostine royaal met roomkaas.
    Leg hierop de kwartjes komkommer en takje frisee.
    Drapeer er een plakje zalm losjes op en schep er een beetje kaviaar naast.



  • << Vorige pagina