Kabeljauw met garnalen en dillesaus

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    ca. 500 gram kabeljauwfilet zonder graat
    800 gram aardappel partjes
    150 gram noorse garnalen
    1½ dl melk
    60 gram boter
    75 gram geraspte kaas
    5 eetlepels zure room
    3 eetlepels bloem
    1½ eetlepel dille
    1 theelepel scherpe mosterd
    1 grote ui
    ½ visbouillontablet
    zout, peper

  • Bereiding
    Meng de zure room met de mosterd, ½ eetlepel dille en wat peper.
    Snipper de grote ui en bak deze in 50 gram boter zachtjes glazig.
    Snij de kabeljauw in stukjes van 3 centimeter.
    Voeg de helft van de uien aan het zure roommengsel toe.
    Roer de bloem door de rest van de uien en laat dit op het vuur even pruttelen.
    Voeg de melk en het bouillonblokje toe, al roerend aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken.
    Voeg de kabeljauw toe en laat deze 2 minuten meekoken.
    Voeg de rest van de dille, wat peper en zout en de garnalen toe.
    Beboter een magnetronschaal (1.5 l) en schep het vismengsel daarin.
    Leg de aardappelschijfjes erop.
    Verdeel het zure roommengsel erover en bestrooi alles dan met de geraspte kaas.
    Laat het gerecht in 5 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden.
    Draai de schaal tussentijds een kwartslag.


  • << Vorige pagina