Salade met gerookte zalmplakjes

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 4 personen)

    Boodschappenlijst

    200 gram zalmplakjes
    150 gram gemengde sla
    4 eetlepels (noten) olie
    2 eetlepels (sherry) azijn
    50 gram pijnboompitten
    zout, peper
    plakjes citroen

  • Bereiding

    Roer de olie, azijn, zout, peper tot een sausje en vermeng de in stukjes verdeelde sla hiermee.
    Verdeel de salade over vier bordjes en leg hier de in reepjes gesneden zalm en de pijnboompitten op.
    Garneren met een plakje citroen.

    Met gerookte zalm zijn vele andere combinaties denkbaar.
    Een lekker voorgerecht kan gemaakt worden, door verschillende soorten gerookte vis op een bord te combineren.
    Gerookte zalm vormt dan de hoofdmoot van de schotel, die kan worden aangevuld met een stukje gerookte forel, stukje zalmsteak, heilbot-zalmmouserondje, stukje gerookte paling en eventueel wat Hollandse garnalen.

    Gerookte vis laat zich prima smaken met een sausje van mierikswortel.
    Dat maken we door een theelepeltje mierikswortel uit een potje te roeren door een bekertje crème fraîche.



  • << Vorige pagina