Gerookte zalmsteak met pasta en kappertjes

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 2 personen)

    Boodschappenlijst

    2 zalmsteaks (à 150 gram)
    150 gram (groene) tagliatelle
    zout
    ½ eetlepel olijfolie
    1 limoen
    1 dunne prei
    30 gram koude roomboter
    1½ dl droge witte wijn
    1 bekertje crème fraîche (125 ml)
    versgemalen peper
    1 eetlepel kappertjes
    enkele sprietjes bieslook

  • Bereiding

    In een pan water met een beetje zout en olie aan de kook brengen, tagliatelle in ca. 8 minuten beetgaar koken.
    Intussen zalm in mooie stukjes verdelen.
    Limoen onder stromend water schoonboenen en met scherp mesje helft van schil dun afsnijden.
    Schil in dunne reepjes snijden. Limoen halveren, helft in dunne plakjes snijden.
    Prei wassen, schoonmaken en in dunne ringetjes snijden.
    In steelpan 1 eetlepel boter smelten. Prei hierin ca. 1 minuut zachtjes bakken.
    Wijn en limoenschil toevoegen en ca. 3 minuten op halfhoog vuur iets in laten koken.
    Tagliatelle in vergiet laten uitlekken.
    Crème fraîche en kappertjes door de wijn roeren en ca. 1 minuut verwarmen.
    Saus op smaak brengen met zout, peper en enkele druppeltjes limoensap.
    Van vuur af rest van boter in gedeelten door de saus roeren.
    Tagliatelle op twee warme borden scheppen.
    Zalm over pasta verdelen en saus erover gieten.
    Garneren met plakjes limoen en fijngeknipte bieslook.

    TIP
    Voeg als luxe variant op het laatste moment 2 eetlepels zalmeitjes of imitatie kaviaar aan de tagliatelle toe.



  • << Vorige pagina