Hartige zalmtaart

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 4 personen)

    Boodschappenlijst

    175 gram meel
    100 gram melk
    4 gram zout
    6 gram gist
    1 eetlepel olijfolie

    voor de vulling:
    200 gram verse zalmfilet
    150 gram champignons
    150 gram broccoli
    150 gram andere groenten b.v. wortel, prei of kool
    1 ei
    4 gram zout
    1 of 2 eetlepels olijfolie

    20 cm. springvorm

  • Bereiding

    Maak de melk lauw en los de gist hierin op.
    Meel in een kom doen, samen met het zout.
    Voeg de olijfolie aan de melk en de gist toe en klop dit goed door elkaar.
    Maak nu van het geheel een soepel deeg wat op een lauwwarme plaat ca. 1½ uur moet gisten.

    Pocheer de verse zalm 10 minuten in heet water.
    Hiervoor 1 lt. water, waaraan 1 theelepel zout is toegevoegd tegen de 100 graden houden (dus niet koken).
    Champignons schoonmaken en kleinsnijden.
    Deze ca. 7 minuten bakken in olijfolie.
    Groenten kleinsnijden en met een bodempje water in ca. 7 minuten beetgaar koken.
    Champignons, groenten en zalm bij elkaar voegen en goed door elkaar roeren.
    Het ei in een kopje loskloppen en op een klein deel na door de groenten roeren.
    De vulling afmaken met een theelepel zout.
    Het deeg uitrollen en een klein gedeelte wegleggen voor de deksel.
    Dan het uitgerolde deeg in een ingevette vorm leggen, zodanig dat de deegrand ca. 3cm hoog is.
    Nu de bodem vullen met het mengsel en mooi vlak afwerken.
    Van het overgebleven deeg een dunne deksel uitrollen en daarmee de taart bedekken.
    Het overgebleven ei met een kwast over de deksel verdelen.
    De oven 10 minuten voorverwarmen en daarna de taart ca. 45 minuten bakken op 160°C hetelucht of 175 °C gasoven.
    Serveren met een fruitsalade.



  • << Vorige pagina