Gegratineerde zalmfilet met kerrieroom

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    2 zalmfilets
    100 gram zachte geitenkaas
    3 theelepels kerriepoeders
    125 ml crème fraîche
    25 gr. pijnboompitten of gehakte hazelnoten
    150 gr. waterkers of veldsla
    2 eetlepels balsamicodressing
    zout en peper

  • Bereiding

    Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze droog.
    Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en leg de zalmfilets erop.
    Verkruimel de geitenkaas.
    Roer het keriepoeder door de crème fraîche en voeg zout en peper naar smaak toe.
    Strijk de kerrieroom uit over de zalmfilets en verdeel de geitenkaas en pijnboompitten erover.
    Schuif de bakplaat ca. 15 cm. onder het hete grillelement en laat de zalmfilets in ca. 8 minuten lichtbruin kleuren en net aan gaar worden.
    Verwijder intussen de harde steeltjes van de waterkers.
    Schep de zalmfilets op warme borden, verdeel de waterkers eromheen en sprenkel de dressing erover.
    Lekker met krielaardappeltjes.



  • << Vorige pagina