Spaghetti met zalm en prei-tomatensaus

  • Boodschappenlijst

    Boodschappenlijst

    400 gram gerookte zalmplakjes
    400 gram spaghetti
    2 preien
    olijfolie
    ½ lt. kant-en-klare tomatensaus
    zout,peper
    150 gram verse roomkaas met kruiden
    2 eetlepels fijngeknipte bieslook

  • Bereiding

    Kook de spaghetti in ruim water met een snufje zout en een scheutje olijfolie gaar.
    Afgieten en laten uitleken en mengen met wat (vers gemalen) peper.
    Snijd ondertussen de plakjes gerookte zalm in kleine dunne reepjes.
    Snijd de preien in zeer smalle ringen en bak ze in een diepe pan, in 3 eetlepels olijfolie zachtjes glazig.
    Roer de tomatensaus erdoor, breng het geheel aan de kook en laat de saus een paar minuten pruttelen.
    Verkruimel de verse roomkas.
    Voeg de zalm aan de saus roe, warm de saus nog 2 minuten door.
    Doe de spaghetti in een schaal, schep de saus erop en verdeel de verse rommkaas en de bieslook erover


    Vistip!
    in plaats van gerookte zalm kan ook zalm of tonijn uit blik worden gebruikt



  • << Vorige pagina