Kabeljauw aardappelschotel

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 4 personen)

    Boodschappenlijst

    ca. 600 gram kabeljauwfilet (graatvrij)
    1 potje gedroogde tomatentapenade (ca. 140 gr.)
    3 takjes (of 1 eetlepel gehakte) basilicum
    700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
    4 eetlepel geraspte oude of parmezaanse kaas
    1 eetlepel olijfolie

  • Bereiding
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Vet een lage ovenschaal dun in met olie.
    Leg de vis er naast elkaar in zodat de bodem met een laag vis is bedekt.
    Bestrijk de vis met de tomatentapende.
    Leg de blaadjes basilicum erop of strooi de gehakte erover.
    Leg de plakjes aardappel er dakpansgewijs erop, strooi de kaas erover en maal er wat peper boven.
    Sprenkel de olie erover en bak het gerecht in ca. 20 minuten gaar en bruin.
    Lekker met broccoli.

    Tip:
    In plaats van tomatentapenade kunt u ook paprika of olijventapenade gebruiken.



  • << Vorige pagina