Tonijn gegrild met verse tomatensaus

  • Boodschappenlijst

    (Hoofdgerecht 4 personen)

    Boodschappenlijst

    4 tonijnsteaks
    6 trostomaten
    3 eetlepels olijfolie
    2 eetlepels balsamico-azijn
    1 eetlepels kappertjes
    1 theelepel sojasaus
    zout, peper
    4 takjes basilicum

  • Bereiding
    p>Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
    Snijd intussen de tomaten in kleine blokjes.
    Vang hierbij het eruit lopende sap op.
    Klop de azijn en de olie met de sojasaus tot een dressing.
    Schep de tomatenblokjes met het opgevangen sap en de kappertjes erdoor.
    Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout.
    Bestrijk de tonijn aan beide kante met olie, bestrooi hem met peper en zout.
    Grill de tonijn aan beide kanten vlak onder de grill in ca. 5 minuten bruin en van binnen rosé.
    Pluk intussen de blaadjes van de basilicumtakjes en schep die door de tomatensaus.
    Verdeel tweederde deel van de tomatensaus over de borden, leg de tonijn erop, schep de rest van de saus over de tonijn.
    Lekker met tagliatelle.



  • << Vorige pagina