Visschotel met tilapia

  • Boodschappenlijst
    Boodschappenlijst

    9 sjalotten
    1 blik gepelde tomaten (400 gr.)
    500 gr. Tilapiafilet
    2 eetlepels citroensap
    20 olijven
    3 eetlepels olijfolie
    1 pak tomato frito 400 gr. (Heinz)
    1 dl. Room culinair
    1 eetlepel vissaus (of ketjap manis)
    Gembersiroop
    Peper en zout
    1 eetlepel fijngehakte dille

  • Bereiding

    Pel en snipper de sjalotten. Wrijf de tomaten met het vocht door een zeef. Snijd de vis in stukken en druppel er wat citroensap over. Hak 12 olijven fijn. Verwarm 2 eetlepels olie en fruit de sjalotten in ca. 5 min. glazig. Voeg de gezeefde tomaten en de tomato frito toe en laat alles inkoken.
    Voeg de gehakte olijven en de room culinair toe en breng de saus op smaak met de vissaus (of ketjap manis),
    het overige citroensap, gembersiroop en peper en zout.
    Kook de visstukjes 2 minuten in water met zout. Laat ze uitlekken en dep ze droog. Bak ze in een koekenpan met antiaanbaklaag in de hete olie bruin en bestrooi ze met peper en zout naar smaak. Verdeel de vis over verwarmde borden en schenk de saus erover. Garneer de vis met de hele olijven en de dille.

    Lekker met kruidenbrood



  • << Vorige pagina