Tilapia in Thaise saus

  • Boodschappenlijst
    2-3 eetlepels Thaise groene currypasta
    1 blik kokosmelk (400 ml)
    3 bosuitjes, in stukjes
    1 zakje verse koriander (15 g), fijngesneden
    400 g tilapiafilet, in 12 stukken
    125 gram kreeftgarnalen
    1 eetlepel olie

  • Bereiding
    Verwarm de olie in een hapjespan en fruit de currypasta zachtjes tot deze gaat geuren. Voeg de kokosmelk toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken en dikker worden. Roer de bosuitjes en de helft van de koriander erdoor. Bestrooi de stukken vis met zout en leg ze met de garnalen in de kokossaus. Smoor de vis, met het deksel op de pan, in 5 minuten op laag vuur gaar. Keer de stukken na 2 minuten voorzichtig om met een spatel. Strooi vlak voor serveren de rest van de koriander erover. Lekker met pandanrijst en komkommer-wortelsalade.


  • << Vorige pagina