Gebakken forel met tomaten-basilicumsaus

  • Boodschappenlijst
    2 forellen
    bloem
    25 gr boter
    2 eetlepels olijfolie
    3 eetlepels pesto
    3 dl. gezeefde tomaten
    4 eetlepels crème fraîche
  • Bereiding
    Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog. Bestrijk de forellen van binnen en buiten met pesto.
    Wentel de forellen door de bloem, zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.

    Verhit de boter met de olijfolie in een grote koekepan en bak de forellen in ca. 8 minuten (afhankelijk van de dikte van de forellen) rondom bruin en gaar.
    Meng de gezeefde tomaten en 1 eetlepel pesto in een pannetje en verwarm de saus.

    Roer de crème fraîche er op het laatst doorheen.
    Serveer de forellen en de saus apart.

    Lekker met tagliatelle.


  • << Vorige pagina